Location: Suvisaaristo, Finland
Area: Private house 381m2 in three levels
Year: 2009
Status: Completed
Photos: Markku Alatalo
 

Close to the buzz of the city, yet in its own privacy, Villa Fjällbo is a peaceful haven, an idyllic seaside home where modern touches spice up the cosy and warm spaces.

The white house is in three storeys and lays high on top of a rock. Large bay windows in the first floor and the skylight window in the second floor allow the light to flow in all the way through the house, and the richness of the surrounding nature opens up from every room. The glass corridor acts as a casual everyday entrance and unites the two parts of the house – the main house and the lower part, including guest room, sauna and garage. The diversified design of the house, combined with remarkably cosy and comfortable elements, makes this house a timeless, welcoming home.